Lentesoepen

We zitten volop in de lente! Dit seizoen biedt prachtige groenten aan die zich perfect lenen tot lekkere soepjes. Soms kan het nog vrij fris zijn en dan doen soepjes altijd deugd.

 

Noedelsoep

  • Kook zelf bouillon of prepaar er met een blokje.
  • Snijd bloemkool, paddenstoelen, lente-ui en wortelen in beetklare stukjes.
  • Voeg ze toe aan de bouillon en kook ze beetgaar (+/- 3 à 5 minuten)
  • Voeg de noedels toe. Dit kunnen glasnoedels zijn, maar ook mie (eiernoedels).
  • Kruid af met peper, limoen en verschillende Aziatische smaakmakers zoals vissaus, oestersaus en/of sojasaus. Proef en test zelf wat je lekker vindt!

 

Aspergesoep met prei (en gerookte zalm)

 

Asperges zijn een echte lentetopper! Je kan er erg lekkere soep van koken.

 

  • Kook bouillon. Je kan zelf kiezen of je kip- of groentebouillon kiest.
  • Schil de asperges en snijd het houtige uiteinde af. Voeg deze toe aan de bouillon. Laat 10 minuten koken.
  • Snijd de koppen en overige delen van de asperges in stukjes.
  • Stoof een sjalot, prei en look aan in boter. Laat 5 minuten glazig bakken. Blus met witte wijn.
  • Zeef de bouillon en voeg deze toe aan de gestoofde prei. Kruid met peper en zout naar smaak.
  • Voeg de overige aspergestukken toe en laat nog 10 minuten koken.

 

Kruid af met peterselie en voeg, indien je dat lekker vindt, gerookte zalm toe!

 

Pittige paprikasoep

  • Snij een ui, chilipeper en een teentje look fijn. Bak 5 minuten glazig in olijfolie.
  • Snij paprika (rood/geel) in stukjes en voeg toe aan de olijfolie.
  • Kruid met peper, zout, oregano, cajun en eventueel komijn naar smaak.
  • Plaats een deksel op de pan en laat 10 minuten stoven.
  • Voeg groentebouillon toe en laat 15 minuten koken.
  • Mix de soep glad.

 

Werk af met croutons en basilicumblaadjes.

 

Smakelijk!